четвер, 19 березня 2020 р.

Важлива інформація для батьків!



Важлива інформація для батьків!

З метою запобігання торгівлі людьми (дітьми)             та зіткнення з маніяками, насильниками та іншими правопорушниками, навчіть дітей:

Ä спілкування з незнайомими людьми обмежити тільки дружніми вітаннями. На усі пропозиції незнайомих відповідати : "Ні!" – і негайно йти від них;
Ä не піддаватися на умовляння незнайомців, навіть якщо вони знають або називають дитину по імені. Зовсім не всіх старших потрібно слухатися. Тільки батьки, родичі або близькі друзі сім'ї мають право на слухняність. Якщо дитина побачила незнайомця, який її переслідує, то за відсутності близьких, нехай, не соромлячись, підходить до перехожих, що вселяють довіру, і просить захисту й допомоги. Навчити її цьому – завдання батьків;
Ä у жодному разі нікуди не ходити з незнайомими, чи це "дорослі" люди, чи дитяча (юнацька) компанія;
Ä не входити з незнайомою людиною в ліфт;
Ä не сідати в машину до незнайомих осіб;
Ä ніколи не приймати подарунки від незнайомців без дозволу батьків;
Ä не грати на вулиці з настанням темряви і не гуляти далеко від дому;
Ä уникати безлюдних місць, ярів, пустирів, покинутих будинків, сараїв, горищ, підвалів;
Ä не вирушати самому в далекі поїздки;
Ä що б не сталося, відразу ж розповісти про усе батькам або дорослим, яким довіряє дитина.
Навчаючи дитину правил безпечної поведінки, у жодному разі не намагайтеся її залякати. Цим ви не лише не навчите дитину правильно поводитися у критичній ситуації, але, навпаки, можете сприяти негативному розвитку конфлікту. Адже неточні фрази, що лякають дитину, не навчать її правильній поведінці у разі можливої небезпеки. Та й надмірне залякування дитини контактами з правопорушниками може гнітюче впливати на її психіку і негативно позначитися на її майбутньому розвитку. Тому завдання батьків – навчити дитину бути обережною, але зовсім не перетворити її на панікера й боягуза. 


НАВЧІТЬ ДИТИНУ БУТИ ОБЕРЕЖНОЮ
З НЕЗНАЙОМИМИ ЛЮДЬМИ
Життя ще не стало зовсім безпечним, тож багато батьків дуже хвилюються за своїх дітей. Важливо, щоб ваша дитина була з вами відвертою і без примусу розповідала, що з нею трапилося протягом дня. Тоді ви зможете вчасно відреагувати на загрозу.
Поясніть дитині, що не слід довіряти незнайомим людям – треба буди обережними. Але не залякуйте малюка страшними історіями, щоб не нашкодити його психіці.
Дотримуйтесь таких правил:
1.     Привчайте дитину не розмовляти на вулиці з незнайомими людьми, якщо при цьому не присутні батьки або добре знайомі люди.
2.     Дитина має засвоїти, що брати солодощі у незнайомих і йти з ними не можна.
3.     Якщо дитина залишається вдома сама, нехай будуть увімкненими радіо, світло або телевізор – це може відлякати злодія, і дитина не почуватиметься самотньою.
4.     Якщо незнайомі дзвонять по телефону або у двері, не слід говорити, що батьків немає вдома. Краще сказати, що вони зайняті, приймають ванну, прибирають на балконі тощо.
5.     На випадок надзвичайної ситуації треба розмістити на видному місці список телефонів, які можуть знадобитися: бабусі, робочі телефони батьків, сусідів міліції, пожежної охорони тощо.



Немає коментарів:

Дописати коментар